Brâul Maicii Domnului a fost adus în Capitală

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, a fost adus spre închinare joi, 21 iunie 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Parohia Apărătorii Patriei 1, Protopopiatul Sector 4 Capitală. Racla cu cinstitul odor va rămâne la această biserică până duminică, 24 iunie, timp în care vor fi oficiate slujbe speciale zilnic.

Într-o atmosferă de rugăciune, de pace şi de bucurie duhovnicească, preoţi şi credincioşi din Bucureşti, dar şi din împrejurimi, au întâmpinat ieri, la biserica Parohiei Apărătorii Patriei 1, Protopopiatul Sector 4 Capitală, racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, Grecia. Racla a fost adusă în Bucureşti de o delegaţie condusă de părintele Stavros Panagiotis și a fost aşezată spre închinare într-un loc special amenajat din apropierea bisericii.

„Dăm slavă Mântuitorului Iisus Hristos că a îngăduit ca astăzi cinstitul Brâu al Maicii Sale să fie adus spre închinare credincioşilor noştri. Este pentru al doilea an consecutiv când acest sfânt odor este adus în Protoieria Sector 4 Capitală. Acest lucru a fost posibil cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfinţitului Părinte Ignatie, Mitropolit de Dimitriada şi Almiros, Grecia, cu sprijinul Administraţiei Sectorului 4 Capitală şi prin grija părintelui paroh Iulian Scoipan, dar şi a clericilor şi credincioşilor din Parohia Apărătorii Patriei 1. Este un lucru important şi deosebit, mai ales în Anul Centenar, ca Brâul Maicii Domnului să fie adus la această parohie, deoarece cu toţii ştim că în această zonă au primit terenuri şi şi-au făcut case luptătorii români din Primul Război Mondial, iar această biserică a fost zidită tocmai spre cinstirea ostaşilor români căzuți pe front”, a subliniat pr. Ioan Vartan Armaşi, protoiereu al Protopopiatului Sector 4 Capitală. De asemenea, părintele protoiereu a mulţumit delegaţiei greceşti pentru binecuvântarea adusă creştinilor bucureşteni.

În continuare, părintele Stavros Panagiotis a transmis un cuvânt de binecuvântare pelerinilor români, mulţumind totodată Patriarhului României, pr. protopop Ioan Vartan Armaşi, precum şi pr. paroh Iulian Scoipan, pentru frumoasa primire. „O rugăm pe Maica Domnului să vă binecuvânteze şi să vă acopere cu acoperământul său pe toţi cei care aţi venit să vă închinaţi brâului său”, a spus pr. Stavros Panagiotis. Brâul Maicii Domnului va rămâne la Parohia Apărătorii Patriei 1 până duminică, 24 iunie, când vor fi săvârșite Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului și Sfânta Liturghie arhierească.

Părintele paroh Iulian Scoipan a precizat că aducerea Brâului Maicii Domnului la Parohia Apărătorii Patriei 1 reprezintă o binecuvântare și încurajare, mai ales că la biserica parohiei se desfăşoară ample lucrări de consolidare şi reparaţie. „Considerăm că binecuvântarea pe care Maica Domnului o aduce, ca ocrotitoare a acestui sfânt locaş, pentru că unul dintre hramurile bisericii este Adormirea Maicii Domnului, este de mult folos. Programul liturgic va continua până în data de 24 iunie, când este sărbătoarea Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. În fiecare zi va fi săvârşită Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:00, iar seara, de la ora 17:00, vor fi oficiate Paraclisul Maicii Domnului şi Taina Sfântului Maslu. De asemenea, astăzi, 22 iunie, de la ora 19:00, va avea loc şi un concert de pricesne închinate Maicii Domnului, iar în data de 23 iunie va fi oficiată slujba Privegherii pentru sărbătoarea Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, ne-a spus pr. Iulian Scoipan.

Stire preluata de pe site-ul: Ziarul Lumina